fredag den 12. august 2016

Rød bladbede ’Rhubarb’ og opskrift.



Der er travlhed i mange danske køkkener her i starten af september. Vi høster, sylter, fermentere og nedfryser alverdens lækkerier fra egne haver. Vi har virkelig fået øjnene op for kvaliteten af råvare, specielt det vi har mulighed for selv at dyrke i små, mellem og større haver.

Vi vil simpelthen ikke have sprøjtede og bestrålede madvare, men naturlig og økologisk dyrket frugt og grønt.

Her kommer lidt ’skriv’ om en dejlig blad grøntsag som jeg vil anbefale, nemlig Bladbede. Her er det den røde bladbede ’Rhubarb’.
Dyrkningsvejledningen kan du læse HER, samt købe frøen.
Bladbede kan bruges på samme måde som spinat. Her under kommer en opskrift, som jeg selv holder af at lave, nemlig grønsags-tærte med bladbede og andre grøntsager.


Dej:
75 g. koldt smør
2,5 dl. Mel
75 g. cremefraiche (ca. 3 spsk)

Fyld:
150-200 g. grøntsager efter eget valg. Jeg har brugt Bladbede, snittede bønner, en håndfuld ærter og 2-3 finthakkede hvidløg fed.
1 dusk basilikum, og/eller anden krydderurt
3 æg
2 dl cremefraiche
2,5 spsk. mel
Salt og peber
100-140 g. revet ost
Behøver jeg at skrive at alle ingredienser er økologisk?

Fremgangsmåden er følgende:

Skyl en stor portion Bladbeder. Klip de største stilke af. Kom bladene i kogende vand, og lad dem småkoge 2-3 minutter. Lad bladene dryppe af i en si og vrid det meste af vandet af. I rumfang har du nu ca 25 % af hvad du startede med, så pluk rigeligt, bladene skrumper ind på samme måde som spinat.
Hvis du vælger at bruge bønner som jeg har gjort, skal de snittes fint og kommes rå i tærten.
Start med at lave dejen.



 Hak smør i mindre stykker. Mel smuldres ind i smørret, og dejen samles med cremefraiche. Beklæd en smurt springform med dejen. Dejen skal op af kanten - ca 4-5 cm. Prik bunden med en gaffel.

Sæt springform beklædt med dej i køleskab i ca. ½ time,og varm ovnen op til 200 grader. Forbag nu i 10 min.

Hvis du har praktisk sans, har du fundet ingredienserne til fyldet frem.

Hvidløg, Bladbede, ærter og fintsnittede bønner.














































I en skål piskes æg, mel, cremefraiche, hakket basilikum, salt og peber.




























Fordel grøntsagerne på den forbagte bund.




























Hæld den piskede våde masse over grøntsagerne og top med revet ost.
Bag i ovnen 30-35 min. til osten er gyldent.




























Resultatet er en saftig og velsmagende tærte. Kan serveres med en lækker tomatsalat. Tærten kan spises enten varm eller kold.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar