Hvor irriterede at opdage at jeg har glemt at købe gulerødder. Især når jeg lige skal bage en portion gulerrods boller kl. 19.00 om aftenen, og syntes det er lidt småpjattet at starte bilen og tage på indkøb efter gulerødder. Hvad gør jeg så?
Jeg bruger æbler fra haven i stedet for.
Resultatet er helt i top. Bollerne smager ikke af æbler, men får brødet til at forblive frisk og luftigt og en lille smule syrligt. Det er ikke sidste gang jeg bager ’æble boller’
50 g gær
1 æg
500 g.mel
100 g revet æbel
2,5 dl. lunken vand
1 tsk salt
1 stor spsk. honning
50 g solsikkekerner
Opløs gær, salt og honning i vædsken. Tilsæt æbel, solsikkekerner, den smeltede smør og æg.
Rør med en hånd mikser halvdelen af melet ind i dejen. Resten tilsættes med hænder uden at ælte for meget. Dejen skal være mere klæbrig/våd end sædvanligt .
Del dejen i 8-10 boller. Tryk dem mere fade end runde, så de nemmere bliver bagt helt inde i midten. Lad dem hæve på en bage plade i 30 min.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca 15-20 min.
ps: har du hverken æbler eller gulerod så er squash/græskar også velegnet
ps: har du hverken æbler eller gulerod så er squash/græskar også velegnet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar