fredag den 1. juli 2016

Lav lækkert urtesalt af hvidløgs toppe.



Dyrker du slangehvidløg ved du sikkert at sorterne udvikler store runde frøtoppe med en masse små ’frø’. Der er så mange frø som du højest sandsynligt ikke får sået alligevel.





 I stedet for at lade alle hvidløgs planterne udvikle frø, kan du vælge at høste nogle af toppene inden 
de er fuldt udviklede. Toppene kan nemlig bruges til at lave lækkert urtesalt med masser af hvidløgs smag.



Skær det blødeste af toppene i mindre stykker, og findel det i en hakker. Maskinen skal køre til du er sikker på at urten er hakket i helt små stykker.


Tilsæt groft salt - cirka lige så meget som der er fyld, og vrid det godt sammen med den hakkede hvidøgs top.

Kom hvidløgs massen på en bageplade på et stykke bagepapir. Stil pladen i en ovn med luft tørring på 50 grader, og lad det blæse helt tørt inden det fyldes på glas. Luk glassene så du er sikker på at de ikke kan trække fugt til sig.



Sådan. Knasende sprødt hvidløgs salt. Salten kan bruges i forskellige former for suppe, eller kommes i en god salt kværn og sættes på spisebordet.

Og selvfølgelig kan du blande det sammen med andre urter, og lave urtesalt  i mange forskellige udgaver.


Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar