torsdag den 30. juni 2016

Skøn hjemmelavet pesto.




















Hvis du selv dyrker urter, og alligevel køber de små fine færdig lavede pesto på glas, med diverse tilsætnings stoffer, kunne det være fordi at:

1. Du ikke er klar over at du selv kan lave det
2. Du ikke har en god opskrift
3. Du ikke syntes du har tid
4. Andre grunde jeg ikke kender!

Jeg køber aldrig selv færdiglavet pesto. Hoved årsagen er smagen. Frisk hjemmelavet pesto får smagsløgene til at synge, og har du først smagt din egen frisklavede pesto, vil jeg tro at du har købt dit sidste glas pesto med kemikalier, som på ingen måde smager af pesto! De små glas er yndige og godt præsenterede, og nemt er det - men at lave egen pesto er ikke den store videnskab, ej heller noget der tager lang tid.

Du skal bruge:



1 stort bundt basilikum (se evt. tips om dyrkning af basilikum HER)
15 g. pinjekerner (du kan også bruge solsikkekerner)
1-1,5 dl økologisk koldpresset olivenolie
1-2 fed hvidløg
1-1,5 dl friskrevet parmesanost

Salt og evt. lidt citronsaft.




















Start med at riste pinjekernerne, og lad dem køle af.
Kom basilikumblade, hvidløg, lidt af olien, salt, ristede pinjekerner og parmesanost i din blender, eller hvad du har til rådighed.


Hak ingredienserne, og tilsæt resten af olien gradvist ind til din pesto er flydende og cremet. Smag til, og tilsæt evt. nogle dråber citronsaft.
Brug pestoen til den pasta du holder mest af.



Har du lyst til at prøve andre urter, kan du skifter du basilikum ud med:


Ramsløg
Rucola
Tallerkensmækker blade og blomster
Peberfrugt (rød eller grøn)
Tørrede tomater og rød peber
Eller en blanding af dine favoritter af urter incl. toppe fra forårsløg, pibeløg, purløg. Kort sagt alt kan bruges. Vær dog varsom med salvie, da den nemt kan overdøve smagen af andre urter.
Din færdiglavede pesto kan opbevares i køleskabet i op til 4-5 dage.

Rigtig god fornøjeles
Og velbekomme.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar