Hvis du selv dyrker urter, og alligevel køber de små fine
færdig lavede pesto på glas, med diverse tilsætnings stoffer, kunne det være
fordi at:
1. Du ikke er klar over at du selv kan lave det
2. Du ikke har en god opskrift
3. Du ikke syntes du har tid
4. Andre grunde jeg ikke kender!
Jeg køber aldrig selv færdiglavet pesto. Hoved årsagen er
smagen. Frisk hjemmelavet pesto får smagsløgene til at synge, og har du først smagt
din egen frisklavede pesto, vil jeg tro at du har købt dit sidste glas pesto
med kemikalier, som på ingen måde smager af pesto! De små glas er yndige og
godt præsenterede, og nemt er det - men at lave egen pesto er ikke den store videnskab,
ej heller noget der tager lang tid.
Du skal bruge:
1 stort
bundt basilikum (se evt. tips om dyrkning af basilikum HER)
15 g.
pinjekerner (du kan også bruge solsikkekerner)
1-1,5 dl
økologisk koldpresset olivenolie
1-2 fed
hvidløg
1-1,5 dl
friskrevet parmesanost
Salt og evt.
lidt citronsaft.
Start med at
riste pinjekernerne, og lad dem køle af.
Kom
basilikumblade, hvidløg, lidt af olien, salt, ristede pinjekerner og parmesanost
i din blender, eller hvad du har til rådighed.
Hak ingredienserne,
og tilsæt resten af olien gradvist ind til din pesto er flydende og cremet. Smag
til, og tilsæt evt. nogle dråber citronsaft.
Brug pestoen
til den pasta du holder mest af.
Har du lyst til at prøve andre urter, kan du skifter du basilikum ud med:
Ramsløg
Rucola
Tallerkensmækker
blade og blomster
Peberfrugt
(rød eller grøn)
Tørrede
tomater og rød peber
Eller en
blanding af dine favoritter af urter incl. toppe fra forårsløg, pibeløg,
purløg. Kort sagt alt kan bruges. Vær dog varsom med salvie, da den nemt kan
overdøve smagen af andre urter.
Din færdiglavede pesto kan opbevares i køleskabet i op til 4-5 dage.
Rigtig god
fornøjeles
Og velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar