En god måde at bibeholde aroma og smag på er, at lave krydderurtesmør og fryse det ned. I de kolde måneder, er det skønt at kunne finde sommer smagen frem fra fryseren. Krydderurtesmør kan bruges i pastaretter, på brød, i supper eller til at stege i. Kun fantasien sætter grænsen.
Jeg har lavet krydderurtsmør af diverse urter med citron smag. Citronverbena, Citrontimian, Citronmynte, citronmelisse og saft + revet skal af en halv limefrugt. Tilsat en lille dusk Kinesisk purløg i stedet for hvidløg for ikke at overdøve den dejlige citronsmag.
Urterne hakkes (brug kun de bløde dele af urterne). Jeg har brugt en maskine!
Herefter røres urterne med blødt smør. Smørmassen rulles i en lang pølse på bagepapir. Herefter lægges det i køleskab.
Når det er blevet koldt, skæres det i mindre portioner, og fryses ned.
Smagen blev lige testet på et varmt stykke flytes.
Det smagte rigtig godt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar