lørdag den 10. september 2016

Jeg begik en mirabelle saft - med Spansk Kørvel og Ingefær.

....og den blev altså go. Ikke at det er en chokerende nyhed, for jeg er ikke så dårlig bag en gryde. Der sker bare det at jeg for det meste står på hovedet i mine bede, og bruger energien ude i haven 



Men pludselig tager jeg forklæde på, svinger med gryder, store knive, skeer og gode intentioner om noget jeg forestiller mig kunne smage godt.


I haven på fyn er der i overflod af gule mirabeller som i sig selv ikke har så meget smag. De hænger bare der ....og falder ned! 



Det er jo spild af en masse dejlig saft, så det gjorde jeg lidt ved.
Plukke, plukke, plukke ...



1,5 kg gule mirabeller blev håndteret således:

Kogt i en gryde med 1 kop vand - ca ½ time. Tilsat en stor håndfuld grofthakket Spansk Kørvel og 5 cm revet ingefær.


Saften blev siet fra, hældt tilbage i gryden igen, og tilsat ca 200 g øko sukker og kogt i 5-10 min. og herefter hældt på rengjorte, atamon skyllede flasker og lukket til - og ih hvor jeg følte mig dygtig.




Jeg begik faktisk hele 3 kilo mirabeller, og har planer om mere, hvis jeg når det inden vinden har blæst dem ned fra træerne!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar